fbpx

Napoved za leto 2023

Napoved za leto 2023

Napoved za leto 2023: Rdeči planet nam v letu 2023 daje notranji zagon in nas izziva, da preizkusimo svoje osebne meje.

 

Mars bo s svojo silno, ognjeno in močno energijo pomembno sooblikoval leto 2023, kajti vstopili bomo v Marsovo leto! Mars, “bog vojne” po grški mitologiji, svetla in goreča zvezda, ki jo je z Zemlje mogoče videti s prostim očesom. Mars nas bo vzpodbujal, da se branimo, da svoje notranje želje spravimo na površje in se postavimo zanje.

 

 Obenem pa nam Mars s svojo izrazito energijo kaže, da moramo prebroditi tudi težka obdobja in se postaviti zase v vseh razmerah.

 

 

Mars je vladar znamenja Ovna, ki ima simboliko dinamike, strasti, hitrosti, agresije, mladosti, moči, tekmovalnosti, tudi nesreč – predvsem med mladimi (21-35let) in še bi lahko naštevala. Prostovoljno/nenamerno nas bo popeljal v nova kraljestva, kar nam bo omogočilo odkrivanje in preizkušanje novih stvari. 

 

Oven je znamenje, ki ga povezujemo z živalskim, fizičnim odzivom in nasiljem (dajanjem ali prejemanjem), povezujemo pa ga tudi (nekoliko paradoksalno) s slepo vero, naivnim zaupanjem in nedolžnostjo. Energija ovna, ki mu vlada Mars, svet vidi črno-belo. Ne skozi lečo cinizma, ampak skozi preproste polarnosti dobrega in zla, prav in narobe.

 

 

Večina med nami bo našla svojo bit, oblikovala se bodo trdna stališča in izkristalizirale se bodo naše želje. Vsi tisti, ki sprejemamo in pozdravljamo spremembe in novosti s polnim srcem, ki se jih ne bojimo, ampak smo pripravljeni na nove izkušnje in gremo veselo naprej, bomo v letu 2023 v polnem zagonu. 

 

Vse bo šlo v hitrejšem tempu, vznemirjajoče in z veliko motivacije.  V ljubezni nas bo to stalo kar nekaj moči. Kajti tu se bo treba bistveno več angažirati kot prejšnja leta. Pa naj bo to spogledovanje ali dolgotrajno razmerje. 

 

V letu 2023 bodo številni imeli cilj odpreti svoje podjetje, a nekateri bodo vseeno prisluhnili svojemu srcu, katerega prevladujoči glas bo iskal novo ljubezen. Za tiste, ki pa sprememb ne želijo ali nočejo, pa bo težje, saj bo turbulentno. Minili so časi, ko smo le sanjali in načrtovali – zdaj gremo k realizaciji!

Kmalu se bomo podali na pot do novih priložnosti in spoznanj.

Kako bo z denarjem, bo kriza, podražitve?

 

Leto 2023, ki je tik pred nami, je priprava na nov začetek, tako na globalni kot osebni ravni, spremembe pa se zaključijo s koncem 2025, saj kar nekaj počasnih planetov zamenja svoja znamenja. O tem sem govorila in pisala že konec leta 2019 in sami vidite, kaj vse se nam je dogajalo.

 

Vsak konec prinese nov začetek. Lahko rečem, da je leto 2023 nosilec tako konca kot začetka. Na globalni ravni se bodo dogajale ogromne spremembe, na osebni ravni pa se bo tisto, kar se mora končati, tudi končalo, odvisno od položaja naših planetov v naši natalni karti. 

 

Oba najtežja planeta Saturn in Pluton v marcu 2023 prehajata iz enega znamenja v drugega, kar generira tektonske spremembe – Saturn iz vodnarja v ribi in Pluton v vodnarja. Veliki cikel, ki se je začel leta 1777, se v 2023 končuje. Pluton bo skozi znamenje vodnarja potoval vse do januarja 2044, saj je zelo počasen in prinaša počasne, tudi uničujoče, vendar potrebne spremembe. 

 

Naša življenja in družba kot celota se bodo spremenila na načine brez primere. Potreba po svobodi bo močno povečana in prinaša  absolutno tehnološko revolucijo. To bo doba velikih znanstvenih odkritij. Pluton je višja oktava Marsa, kot sem že omenila, je Mars vladar leta 2023.

 

Mars je planet osebne volje; da malo razložim na primeru, za lažje razumevanje. Ko ukrepamo in se uveljavimo, je to Mars. Ko greste v trgovino, delujete s svojim Marsom. Tja greste, ko se odločite (akcija+odločitev). Toda če se svet odloči zapreti trgovino z živili in zgraditi skladišče za Amazon, ne moremo storiti veliko. 

 

Seveda se lahko skušamo boriti s stavko, demonstracijami ali gremo podpisovati peticije, a svet je večja sila od nas samih, je skupek osebnih interesov več posameznikov. Pluton pa je volja teh posameznikov. Ko je naša osebna volja (Mars) usklajena s kolektivno voljo (Pluton), je vse v redu… ko pa ni, bo ta ‘kolektivna volja’ preprosto zdrobila našo osebno voljo. 

 

Plutonova vloga je ohranjanje motorja vesolja, tako da odstrani tisto, kar ne more več vzdrževati življenja. Če je nekaj gnilo, bo Pluton to odstranil in tako naredil prostor za zdravo rast. Pluton v vodnarju bo razkril, kaj je gnilo (Pluton) v naši družbi (vodnar), da bomo lahko zgradili boljšo strukturo in infrastrukturo za vse tukaj na Zemlji.

Tudi Pluton bo poleg Marsa v letu 2023 imel prav posebno vlogo.

Na kratko, obeta se revolucionarno leto, tako na področju financ, energetike, tehnologije, raznih reform. Smisel življenja ne najdemo v najnovejši aplikaciji ali prenapihnjenih obljubah o naši sijoči novi prihodnosti. 

 

V prihodnjih letih se bo marsikaj spremenilo in pričakujemo lahko, da se bo naš odnos s tehnologijo korenito spremenil, vendar verjetno ne na načine, ki si jih predstavljamo zdaj.

 

 

Saturn pa ni bil v ribah že 30 let in ko se bo veliki učitelj znašel v širokih in globokih vodah rib, bo prišla do izraza njegova temeljna težnja po varnosti in zaščiti. Soočil nas bo tudi s problemom meja, tako kopenskih meja kot morskih/oceanskih meja. Aktualna bodo tudi vprašanja migracij, postavljala se bodo nova pravila. 

 

Saturn v ribah bo lahko marsikomu povzročil strah pred neznanim, nevidnim, skrivnostnim! Po drugi strani (vedno obstaja druga stran vsega) pa bo Saturn v ribah lahko okrepil človekova prepričanja, ideale in vero! Če nam bo med tem tranzitom (ta prehod traja do konca maja 2025)  uspelo opustiti preteklost, bomo lažje šli naprej v prihodnost!

Politično področje, se bo trenutna opcija ohranila ali prihaja spet sprememba v desno?

Trenutna opcija se bo ohranila. V prvi polovici leta, se bo potrebno konstruktivno pogajati na več področjih, obetajo se nemiri in demonstracije, zahteve družbe bodo večje, pogajanja ne bodo hitra in do pomadi se lahko zelo zapleta. 

Napetosti se bodo stopnjevale do julija, kaže se finančna kriza, nemiri, grožnje in pritiski, bitka moči med strankami in kopica afer. Dogaja se nova ideologija. Ni nujno, da bo nova ideologija pozitivna, lahko bo samo nov poskus nadzora ljudi. Strategijo bo treba izdelati že v začetku leta, ko se Mars, ki je že nekaj mesec retrograden obrne v direktno gibanje, prav tako Merkur, ki bo retrograden vse do 17. januarja. 

Po letih dilem, nejasnosti in razdvojenosti, se zelo jasno vidi prelom konec poletja, saj se kaže umiritev, več bo dobrih ukrepov in motivacije za konstruktivne dogovore.

Napoved za leto 2023: Kaj pa se bo dogajalo na osebni ravni?

Vseh dvanajst znamenj zodiaka gleda v prihodnost, zaznamovano z željami, upi in močnimi občutki. Toda denar in poklicni uspeh nista vse v življenju. Zdravje in ljubezen dobivata v letu 2023 prav poseben pomen. 

Medtem ko bodo nekateri prišli iz težkega obdobja in se na vseh življenjskih področjih povzpeli, bo za druge naslednje leto nekoliko težje. Vrnitev k naravi bo naslednje leto ultimativna in dobrodošla za vse. 

Pomembno bo, da se osvobodimo vseh preteklih izkušenj, ko se nismo mogli ali hoteli postaviti zase. Še je čas, da zavestno sprostimo potlačeno energijo ter pogumno in aktivno delamo za notranje zdravljenje in za mir na zemlji. Veliko se lahko naučimo o sebi in svojih lastnih dejanjih, če pogledamo položaj Marsa v času svojega rojstva.

Planet Mars bo na vsako izmed horoskopskih znamenj vplival drugače.

Največja pozitivnih sprememb in koristi vse do sredine maja, bodo imela vsa ognjena znamenja – oven, lev in strelec, predvsem pa tisti, ki imajo tudi Asc v teh znamenjih.  Imeli bodo lahko izboljšave na skoraj vseh področjih življenja. Dober vpliv bo tudi za potovanja, delo s tujci, tudi na čustveni ravni.

 

Zemeljska znamenja bik, devica in kozorog, bodo od junija pa vse do pomladi 2024 imela največ koristi in veliko ugodnosti na denarnem področju, z nakupi in prodajo zemljišč, nepremičnin, in tudi na čustvenem področju. Nove ideje jim prinašajo izboljšave.

 

Zračna znamenja, se bodo leta 2023 končno bolje počutila. Dvojčka, vodnar in tehtnica, počasi prihajajo iz težkega obdobja. Že od 8. marca bodo občutili olajšanje, predvsem Vodnarji, pa tudi Dvojčki. Celo leto pa jim prinaša blaginjo na vseh področjih, zanimivo bo tudi na področju dela in študija.

 

Za vodna znamenja rak in škorpijon začetek leta še ne bo zadovoljiv, spomladi, predvsem pa od poletja naprej, pa bodo lažje zadihali. Obeta se podmladek, čustvena stabilnost in finančna razbremenitev. Nekoliko težje bo še za ribi, saj se marca Saturn, planet omejitev, hladu, karme in bolezni seli v njihovo znamenje.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje