fbpx

Sedma hiša in odnosi

Sedma hiša in odnosi

Sedma hiša v rojstni astrološki karti nam pove marsikaj o naših zelo tesnih odnosih, kaj nas privlači in kaj odbija, ne samo v partnerski zvezi. S poznavanjem vladarja 7. hiše lahko tudi ugotovimo, zakaj se nam določeni vzorci v razmerjih ponavljajo.

Po navadi nas privlači nekdo, ki v sebi nosi vzorec, podoben našemu, ali nekaj, kar naše delovanje spodbudi. Vsak partner, s katerim vstopamo v odnos, je namreč neke vrste ogledalo, v katerem vidimo svoj odsev. Znamenje na vrhu 7. hiše, ki nam ga določa astrologija, kaže, kakšen partner nam bo najbolj ustrezal v življenju in na kaj moramo paziti. Vladarja vaše 7. hiše razkrije vaša natalna karta – svojo si lahko naročiš na Kosmiki. Kakšne lastnosti in pričakovanje imate glede na vrh vaše sedme hiše, preberite v nadaljevanju.

Sedma hiša v OVNU

Oven vlada 1. hiši, hiši jaza, in ker 7. hiša vlada odnosom z drugimi, je to lahko nasprotujoča si postavitev. Naj vas ne skrbi, če je bila ena od glavnih težav v preteklih odnosih sebičnost. Kljub temu obstaja partner za vas, a mora biti tak, ki vam bo pustil dihati. Potrebujete neodvisnost, a hkrati morate prevzeti odgovornost za svoje življenje. Potrebujete prilagodljivega partnerja, ki je pripravljen tvegati z vami in obožuje veter v laseh. 

Sedma hiša v BIKU

Vaš odnos temelji na stabilnosti, zaupanju in spoštovanju ljudi, ki jih mate radi. Ko se boste počutili prizemljene, boste lahko lepoto in čutnost ustvarili tudi v svojem odnosu. Vaša lekcija je, da se morate naučiti sklepati kompromise, ne pa venomer jezno prhati skozi nosnice, ko ni po vaše. Ker ste preveč trmasti, da bi priznali lastno zmoto, lahko izgubite veliko priložnosti za ljubezen. 

Sedma hiša v DVOJČKIH

V vaših odnosih je ključna komunikacija. Potrebovali boste partnerja, ki vas intelektualno spodbuja, sicer vam bo dolgčas. Dolgčas vam bo tudi, če bo vaš dan enak dnevu, zato rutina odpade. Morda morate malce delati na čustveni dostopnosti, preden vstopite v resno razmerje, vsaj malo odklopite glavo in sledite telesu.

Sedma hiša v RAKU

Po naravi ste čustveni, zato potrebujete partnerja, ki bo potrpežljiv, skrben in pripravljen ujčkati vaše nežno srce. Pazite le, saj je tanka ločnica med tem, da sami postanete enaki. V vaše odnose se zlahka prikrade zamera, zato se dobro prepričajte, kaj iščete, preden se komu zaobljubite.

Sedma hiša v LEVU

V odnosih ste zelo radodarni in všeč vam je, če kdo ceni vašo skrb za druge. Prav tako imate radi, da se vam pozornost in radodarnost, ki ju namenite drugim, vračata. V odnosu boste morali biti glavna zvezda prav vi, če boste kdaj negotovi, lahko zaradi tega trpi vaš partner. Delajte na tem, da ne boste preveč dvomili o sebi, saj lahko to pusti trajne posledice v vašem dolgoletnem odnosu. Poskusite tu in tam prositi partnerja, da vam priskoči na pomoč, sicer boste izgoreli.

sedma hiša v astrološki karti

Ne veste, kdo je vladar vaše 7. hiše? To vam razkrije vaša astrološka karta, ki je izdelena glede na vaš rojstne podatke. Zagotovite si jo na Kosmiki in izvedite, kaj o vas pravijo zvezde. Naroči TUKAJ

Sedma hiša v DEVICI

Vaša največja skrb v odnosih je dobro počutje drugih. Potrebovali boste praktičnega partnerja, ki lahko živi z določeno mero strukture in reda. Lekcija, ki jo morate usvojiti, je, da se ne pehate preveč za popolnostjo, saj je ta pogosto nedosegljiva. Ali pa vsaj dolgočasna. Poskusite raje sprejeti ljudi takšne, kakršni so. Naučite se opustiti razočaranje iz preteklih razmerij – če ste se enkrat opekli, ni rečeno, da se boste zmeraj.

Sedma hiša v TEHTNICI

To znamenje je doma v 7. hiši, zato vam bodo odnosi šli odlično od rok ter vam bodo v veselje in zadovoljstvo. Možen vzorec je, da boste izgubili lastno identiteto, medtem ko boste poskušali ustrezati drugim in zadovoljiti njihove potrebe. Poskrbite, da se boste držali dogovorjenega, in ne iščite lukenj v odnosu, saj ga lahko ogrozite. Če se želite izogniti zaslišanju ‘na sodišču’, se je treba veliko pogovarjati.

Sedma hiša v ŠKORPIJONU

Škorpijonska tendenca po raziskovanju neznanega zna narediti odnose nekoliko zapletene in zahtevne za druge. Škorpijon ljubi intimnost in jo bo potreboval, da svoje želje in ljubezen izrazi na fizični ravni, prek telesnega povezovanja s partnerjem. Če odmislimo fizično intimnost, pa se škorpijon v odnosih nagiba k umiku in postavljanju sten, zaradi česar lahko partnerstvo trpi. Zaradi skrivnostnosti in umika v osamo se mu namreč drugi težko približajo, razen če prej vzpostavijo popolno zaupanje. Kljub temu se pazite ljubosumnosti in pasivnosti. 

Sedma hiša v STRELCU

Vaš glavni vzgib je težnja po svobodi. V partnerstvu utegnete raziskovati stvari, ki ne bodo odgovarjale vsem. Dobro vam lahko gre od rok zveza na daljavo, saj bo prava pustolovščina. Če želite, da bo vaše razmerje dolgotrajno, pazite, katere besede izbirate, saj lahko z njimi režete bolj kot z nožem. Morda bi bilo dobro, da se izognete rakom, škorpijonom in ribam, saj jih boste lahko hitro ranili, če ne boste razumeli njihovih čustvenih potreb.

Sedma hiša v KOZOROGU

Vaš odnos bo lahko deloval kot uspešno poslovno partnerstvo. Temeljna vrednota v njem bo zvestoba, zaradi katere boste ljubeč in predan partner. Občutek odgovornosti do drugih lahko postane breme in vašemu odnosu odvzame nekaj čarobnih in prijetnih vidikov. Ker se radi umikate v varno zavetje, da vas ne bi kdo ranil, se pazite posledic, ki jih lahko ob tem občuti oseba, ki se vam želi približati. Ko je v igri ljubezen, ne morete vsega nadzirati – prej se boste naučili tega, bolje bo za vas in srečnejši boste.

Sedma hiša v VODNARJU

Rojeni z vodnarjem na vrhu 7. hiše imajo po navadi glavo v oblakih. Zaradi čustev lahko hitro odtavajo, lahko je to povod za ločitev, še preden se je odnos dobro začel. Še eno znamenje, ki potrebuje svobodo, preveč pravil ga bo hitro odbilo in lahko se začne dolgočasiti. Potrebujete nekoga, ki bo sprejemal vašo neodvisnost in razumel, da je vam najpomembnejše, da ostanete zvesti sebi.  

Sedma hiša v RIBAH

Rojeni s tem znamenjem na vrhu 7. hiše so zelo ljubeči, skrbni in romantični. Za popoln odnos potrebujejo veliko naklonjenosti in intimnosti, ne smejo pa pozabiti, da si je treba vzeti čas zase, tudi če se ne zavedajo, kako zelo pomembno je to. Čeprav bi se raje večino časa stiskali in ljubkovali s partnerjem, lahko vajina soodvisnost iz prijetnosti hitro preraste v problem.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje