fbpx

Lunine mene in kako živeti v skladu z njimi

lunine mene

Ko gre za astrologijo, je sonce zelo priljubljeno, vendar ima luna večji vpliv na naša življenja, kot se pogosto zavedamo. Luna vsakih 29 dni in pol opravi poln cikel. Vsaka faza, od mlaja do polne lune, predstavlja drugo točko v Lunini orbiti okoli Zemlje. Ne glede na to, ali se zavedamo vseh teh naraščajočih in pojemajočih polmesecev ali ne, mesečno potovanje Lune vpliva na našo osebnost, naš pogled in naše življenje. Če se zavedamo štirih glavnih luninih faz in štirih vmesnih faz, lahko lunine mene v nas prebudijo novo razumevanje sebe in moči meseca.

1. FAZA: NOVA LUNA ALI MLAJ

V tej fazi je luna postavljena med Zemljo in Soncem, zato je iz Zemlje ne moremo videti. Je sam začetek, kjer se vse začne, zato tudi nam prinaša nove začetke. To je pomemben čas, da zberemo in naberemo svoje moči in so dnevi, ko bi se morali odklopiti in poskusiti izgubiti čim manj energije z nepotrebnimi zunanjimi situacijami in notranjimi boji. To je odličen čas za nove projekte pa tudi novo ljubezen in romanco, je tudi uspešen čas za novo službo in finančni napredek.

2. FAZA: RASTOČI SRP

Luna se v tej fazi približuje Soncu, ki jo začenja osvetljevati. To je čas, ko moramo začeti oblikovati nove ideje, želje in cilje. Ta faza predstavlja naša upanja. Ko smo se energetsko napolnili v dneh okoli mlaja, je to čas, da posadimo lastne ideje in želje. Ko začnemo razvijati naše ideje, oblikujemo mentalno osnovo, ki je potrebna za dosego naših ciljev. To je faza, ko se energija gradi in pridobiva moč, ki jo bomo potrebovali v nadaljevanju.

3. FAZA: PRVI KRAJEC

Ob prvem krajcu je osvetljena polovica Lune. V tem času lahko začutimo znotraj sebe nekakšno potrebo po akciji, potrebo po dosegi svojih ciljev. To je čas, ko moramo resno pričeti z delom in pospešiti svoj tempo. V tem trenutku moramo imeti v mislih jasno izrisane odločitve, saj bomo samo tako lahko vztrajali do konca na svoji poti. Prav zaradi te nestrpnosti in napetosti, lahko v tej fazi pride do težav. Energija je napeta in vročična, zato se bomo morali pravilno naravnati in jo usmeriti k želenemu cilju. Pazite, da boste v tem času premišljeno komunicirali. Ne pozabite tudi na zdravo prehrano in telovadbo.

lunine mene

4. FAZA: RASTOČA LUNA

Ob rastoči Luni je Luna skoraj popolnoma osvetljena, to je zadnja faza pred ščipom (nekje 3 dni prej). Ko se lunine mene približujejo polnosti je to čas za perfekcionizem, popravljanje in prilagajanje naših idej in odločitev. Vse naše ideje namreč niso uresničljive in to je faza, ki nam služi k vnovičnemu tehtanju in po potrebi spreminjanju načina izvedbe. Napetost je velika, lahko občutimo nekoliko več stresa, zato si privoščimo tudi nekaj več počitka.

5. FAZA: POLNA LUNA ALI ŠČIP

Ob ščipu je Luna popolnoma osvetljena. Polna Luna je že od nekdaj tradicionalno veljala za čarobni čas. V tej fazi čustva hitro prodrejo na plan, marsikdo najde v tem delu meseca ogromno težav, da ostane v ravnovesju. Sedaj lahko že pričnemo nabirati prve sadeže naših idej, ki smo jih oblikovali ob mlaju, tudi v obliki priložnosti. Čas polne Lune je čas, ko moramo ostati odprti za nove priložnosti in obilje.

Polna luna je že od nekdaj krivec za nespečnost, živčnost na cestah, povečano število prometnih nesreč in še marsikaj, zato bodite v tem času bolj previdni in budni. V tem času se je priporočljivo lotiti hujšanja ali postenja, pijte tudi več zeliščnih čajev.

6. FAZA: UPADAJOČA LUNA

Faza upadajoče Lune predstavlja hvaležnost. V tej fazi so lahko zelo globoki občutki hvaležnosti, navdušenja in želje po temu, da delimo z drugimi nekaj dobrega. V tem času meseca se odpiramo ljubezni, pa tudi obilju, saj postajajo vedno bolj vidni rezultati naših želja in namenov.

7. FAZA: ZADNJI KRAJEC

Ob zadnjem krajcu ponovno vidimo samo polovico Lune (v obliki črke C). To fazo označujejo občutki osvobajanja, odpuščanja in večje lahkotnosti pri predajanju življenjskemu toku. To je čas, ko moramo spustiti od sebe jezo in zamere. To je tudi odličen čas, da uredimo svoj čustveni nered v srcu – če vas določen odnos že nekaj časa obremenjuje, imate sedaj možnost, da ga zaključite na lažji način. To je obdobje, ko smo bolj introvertirani in nagnjeni k poglabljanju vase. Tudi v fizičnem smislu je to najboljši čas, da se znebimo odvečnih stvari, zato se lahko lotimo temeljitega pospravljanja in odstranjevanju tistega, kar nam ne služi več.

8. FAZA: UPADAJOČI SRP

Ob upadajočemu srpu, ko lunine mene opravijo svoj krog, se nam na nebu prikaže še zadnji košček Lune pred njenim novim ciklom. Faza se začne 72 ure pred novo Luno in jo imenujemo tudi balzamična luna. Čustvi, ki spremljata to fazo, sta predaja in potreba po počitku. Za nami je skoraj končan cikel in ogromno stvari se je nabralo na poti. Zazrite se vase, zares se prepustite in zadihajte. To je najbolj introvertirana faza cikla. V tej fazi se moramo sprostiti in predati vesolju, medtem ko se pripravimo na nov cikel in začnemo na novo postavljati naše cilje in želje.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje