fbpx

Poznate keltski horoskop – katero drevo ste?

keltski horoskop

Medtem ko se zahodna astrologija osredotoča na planet Zemljo, 13 znamenj keltske astrologije temelji na ciklu Lune. Kelti so si vesolje pred davnimi časi predstavljali kot drevo z globokimi koreninami in neskončnimi vejami. Ker so leto delili na lunarne cikluse, so poznali 13 mesecev, ki jih je zaznamovalo 13 svetih dreves. Vsako keltsko drevesno znamenje ima različne moči in pomene, skupaj z ustreznimi duhovnimi živalmi, barvo, draguljem in keltskim “oghamom”. To je simbolična črka keltske abecede, ki naj bi pritegnila srečo, varovala pred škodo in povečala edinstvene moči vsakega znamenja.

Keltski horoskop torej zaznamuje 13 različnih dreves, v nadaljevanju pa preverite, katero ste vi, skupšaj spripadojočo živaljo in kristalom.

Breza (24. december–20. januar)

Zlati orel, beli jelen – Kamniti kristal

Če ste se rodili v mesecu breze, imate po keltskem prepričanju svež in drugačen pogled na življenje. Ste zelo ambiciozni in zagnani, polni vneme, želje po širjenju obzorij. Ste strpni, trpežni in odlični vodje, z le enim nasmeškom vam uspe razsvetliti prostor in očarati ljudi. Odlično se zlivate z vrbo in trto.

Skorš (21. januar–17. februar)

Zeleni zmaj – Peridot

V mesecu skorša so rojeni veliki misleci in vizionarji, saj to drevo velja za najbolj filozofsko znamenje keltskega drevoskopa. Imajo zelo ustvarjalne zamisli in stremijo k visokim idealom, zato pogosto čutijo, da jih drugi ne razumejo. So polni vneme, zagona in svežih idej. Najbolj jim ustreza družba bršljana in gloga.

Jesen (18. februar –17. marec)

Tjulenj, morski konjiček, galeb – Rdeča korala

Svobodomiselni ljudje so rojeni v znamenju jesena. Imajo zelo razvejano domišljijo in umetniško dušo, zaradi česar so včasih muhasti in se radi umaknejo v samoto. Njihov notranji svet je kot razburkano morje, zato se njihovo razpoloženje pogosto spreminja. To je morda težavno za okolico, a jim je vse oproščeno zaradi rezultatov njihovega dela. Keltski horoskop ugotavlja, da se energijsko ujemajo z vrbo in trstiko.

Jelša (18. marec–14. april)

Medved, lisica, jastreb – Rubin

Rojeni v znamenju jelše so naravni popotniki. Hitro navdušijo ljudi in dobijo privržence, ki jim sledijo k zastavljenemu cilju. Jelše se dobro znajdejo z besedami in so zelo družabne, imajo mistično karizmo, so samozavestne in verjamejo v svoja dejanja, zato so tudi uspešne. So zelo osredotočene in polne idej, ne prenašajo pa napuha in brezdelja. Ustreza jim družba breze in hrasta.

Vrba (15. april–12. maj)

Zmaj, zajec, morska kača – Mesečev kamen

Rojeni v tem znamenju so zelo ustvarjalni, imajo močno intuicijo in pogosto višji IQ. Dobro poznajo lunarne cikluse in vedo, da se v življenju vse zgodi z razlogom, da se iz izkušnje nekaj naučimo. Vrbe so izjemno potrpežljive in prizemljene, najbolje pa se razumejo bršljanom in brezo.

Glog (13. maj–9. junij)

Čebela, sova – Topaz

Zunanji svet glogov se popolnoma razlikuje od notranjega, tako imajo ljudje, rojeni v tem znamenju, zelo veliko plasti. Zanje bi veljal rek: Nikoli ne sodite knjige po platnicah. Imajo močen ustvarjalni plamen, so izjemno radovedni in polni energije. Zlahka se prilagodijo vsaki situaciji, so tako dobri poslušalci kot navdihujoči govorci, najbolje pa se ujamejo z jesenom in skoršem.

keltski horoskop

Pripadajoč kristal, ki je v skladu s tvojim keltskim horoskop lahko najdeš na Kosmika trgovini! Preveri TUKAJ!

Hrast (10. junij–7. julij)

Vran, vidra, beli konj – Diamant

Keltski horoskop, v katerega so verjeli kelti, pravi, da imajo ljudje, rojeni v znamenju hrasta, posebno moč, zato so pogosto zaščitniki šibkih in prezrtih ter se borijo za njihove pravice. So velikodušni, ustrežljivi in nežni. Zelo dobro poznajo zgodovino in imajo močno vez s predniki, morda prav zato številni med njimi postanejo učitelji. Njihov odnos bo najbolj harmoničen z jesenom, trstiko in bršljanom.

Bodika (8. julij–4. avgust)

Mačka, samorog – Karneol

Ljudje, rojeni v tem obdobju, so naravni voditelji, prijazni in strastni, zlahka pridobijo visok položaj in status. Ker so zelo spretni, brez težav rešijo tudi najbolj zahtevne. Bodike so za dosego cilja pripravljene iti čez trupla, zato pogosto veljajo za pretirano ambiciozne. Če se ne ukvarjajo s športom, se hitro polenijo, kar ni najbolje zanje. Prava kombinacija zanje sta jesen in črna jelša.

Leska (5. avgust–1. september)

Žerjav, losos – Ametist

Rojeni z energijo leske so zelo inteligentni, organizirani, že v šoli požanjejo veliko odlikovanj. Zelo so nadarjeni za recitiranje in podajanje informacij, vse, kar preberejo, si zapomnijo, zato se zdijo drugim včasih pretirano načitani, a ne gre jim ničesar očitati, saj so pametni po naravi. Dobro se ujamejo z glogom in skoršem.

Vinska trta (2. september–29. september)

Kuščar, pes, beli labod – Smaragd

Ljudje z značilnostmi vinske trte so zelo nepredvidljivi. Njihovo prekletstvo je, da v vsaki zgodbi vidijo dobro in slabo, kar jim pogosto otežuje izbiro strani. Vedno pa so prepričani, ko gre za vprašanje dobrega okusa pri glasbi, umetnosti, vinu in hrani. Imajo čut za razkošje in prefinjenost, zato se najbolje ujamejo z vrbo in lesko.

Bršljan (30. september–27. oktober)

Divja svinja, metulj, gos – Opal

Čeprav ni drevo, so ga Kelti uvrstili v svojo klasifikacijo, saj pogosto obrašča drevesa. Keltski horoskop pozna bršljan kot zelo trdoživo rastlino, zato se ljudje, rojeni z njegovo energijo, dobro znajdejo v vsaki situaciji. So zvesti, sočutni in zelo dovzetni. Čeprav je življenje včasih krivično do njih, težave prenašajo z milostjo, pogosto so namreč globoko zapisani duhovnosti. Ujemajo se s hrastom in jesenom.

Trstika (28. oktober–24. november)

Pes, sova – Jaspis

Še ena rastlina, ki ni drevo, a je poznana po izjemni trdnosti, zaradi katere je pogosta tudi kot gradbeni material – trstika. Kelti so verjeli, da ljudje, rojeni v tem znamenju, poznajo veliko skrivnosti. Sposobni so priti resnici do dna. Radi imajo dobre zgodbe, trače in škandale, ki jih nasmejijo, zato so popolni novinarji, detektivi ali zgodovinarji. Skladajo se z jesenom in hrastom.

Bezeg (25. november–23. december)

Jazbec, črni konj, krokar – Jet

Ljudje, rojeni v znamenju bezga, ljubijo svobodo, zato jih drugi pogosto vidijo kot divje in neukročene. Njihov slogan je: Živi hitro, zato iščejo vedno nove dogodivščine. Čeprav so po naravi ekstrovertirani in ne skrivajo svojih občutij, so pogosto narobe razumljeni. A to jih ne ovira pri tem, da radi pomagajo drugim. Ujemajo se z jelšo in bodiko.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje