fbpx

Čakre – Korenska, kronska čakra in tretje oko

Korenska čakra

Norost in pritisk sodobnega načina življenja imata velik vpliv na vse energijske centre našega telesa ali z drugo besedo čakre. Te nežno obračajo kolesa čiste energije, ki so na voljo znotraj vsake žive osebe in so prepuščene na milost in nemilost svetu okoli nas. Na neki točki v življenju bomo vsi morali reševati težave, povezane z neravnovesjem v eni ali več od naših sedmih čaker. Skrivnost zdrave, srečne in zadovoljne duše in telesa je v skrbnem uravnoteženju teh čaker. Korenska čakra je ena najbolj pomembnih čaker.

Kaj je korenska čakra?

Korenska čakra (Muladhara), imenovana tudi Osnovna čakra, je bistvena povezava med našim materialnim telesom in zemljo, na kateri živimo. Energija, proizvedena iz te čakre, ustvarja močno povezavo med nami in vsemi drugimi živimi bitji. V valih energije, ki izhajajo iz te čakre, so najbolj osnovne, pogosto prvinske potrebe, ki nas motivirajo, da živimo in da preživimo. Prav tako nam te energije pomagajo pri boju proti stvarem, ki ogrožajo naše zdravje.

Ta povezava s svetom okoli nas se odraža v sanskrtu imena te čakre – beseda Muladhara, ki pomeni temelj. Vaš Muladhara izžareva globoko škrlatne barve z energijo, ki se veže na dom in našo okolico. V bistvu je naša korenska čakra tisto, kar nam daje občutek pripadnosti prostorom, v katerih živimo. Ta energija ni le temelj skoraj vsega, kar počnemo, ampak predstavlja tudi skoraj vse, kar smo. Muladhara je zato bistvenega pomena za naš občutek identitete, zaupanja, varnosti in perspektive.

Kako očistiti korensko čakro?

Ena od najbolj pozitivnih stvari pri težavah s korensko čakro je, da je proces celjenja, ki zahteva, da ponovno odpremo ta energetski center, lahko zelo prijeten in zahteva zares malo truda. Če sumite, da je vaša korenska čakra blokirana ali zaprta (in če potrebujete dodatno potrditev), se posvetujte s svetovalci Kosmike, ki delujejo na področjih Theta healinga ali pranoterapije. K sreči je tako, da lahko že dolg sprehod po gozdu, plaži ali pod drevesi delajo čudeže za vašo Muladhara. Stopite nazaj v stik z zemljo, ki vam je podarila življenje. Če nimate možnosti preživeti celega dne na podeželju, zakaj ne bi preživeli nekaj večernih ur (ali kadar lahko) na vrtu ali celo obiskali mestni park? Ljudje z odprto korensko čakro živijo bolj izpopolnjeno življenje.

Kronska čakra

Ko se odpre ta čakra, lahko zelo koristi vsakomur, ki se bori z eksistencialnimi vprašanji. Predvsem tistimi, ki se nanašajo na občutek brezvernosti in dvoma. Ne samo, da je lahko v pomoč, ko gre za metafizične težave v zvezi z lastno duhovnostjo, ampak se lahko uporablja tudi za premagovanje posvetnih težav in občutka varnosti. Če se znajdete v situaciji, ko je potrebno premagati frustracije ali zagrenjenost, lahko sprostitev vaše kronske čakre prinese zelo pozitivne rezultate. Vsi se soočamo s takšnimi čustvi. Nikoli ne moremo enostavno najti pravega udobja, varnosti in zadovoljstva, ko si to želimo. Če si priučimo močnejšo povezavo z našo kronsko čakro, lahko premagujemo težave, razočaranje in grenkobo ter bolezni in težave, ki jih le te lahko prinesejo.

Kaj je kronska čakra?

Kronska čakra (Sahasrara) se nahaja na samem vrhu glave. Ta vir energije je tisto, kar poganja naše zavedanje o božanski prisotnosti, ki nas povezuje z večjo močjo in potrjuje, da smo povezani, ne samo s stvarmi v materialnem svetu, ampak vse do nebes, preteklosti in prihodnosti. Skozi zgodovino so znanstveniki na vzhodu govorili in se obširno učili o pomenu tega zelo posebnega centra za energijo. To je središče duhovnosti in vere ter je pomembno ne glede na to, katere verske izpovedi je človek, kje živi in kako je bil vzgojen. Kronska čakra je povezana z vijolično barvo. Ta barva je že dolgo povezana z nadomestilom, veličino in duhovnim bogastvom.

Darilo duhovnosti

Ne glede na to, kaj mislimo o konceptih božjega, ne glede na to, kaj verjamemo, če duhovnost potrjujemo ali preziramo, smo vsi dobili neprecenljiv in dragocen dar duhovnosti. Celo najbolj skeptični od nas težko zanikajo, da je za vsako vprašanje mogoče poiskati odgovor. Iskanje teh odgovorov je zelo pomembno. Z vajami in dejavnostmi, namenjenimi za odpiranje kronske čakre, se iskanje odgovorov poenostavi. Ko boste odgovore našli ali iskali, vas bo preplavil občutek duhovnosti, uravnoteženosti in skladnosti. To nam zagotavlja, da naše življenje ne bo brez pomena; ne glede na to, kakšno je vaše osebno ali duhovno prepričanje.

Tretje oko

Obstajajo vedno večje razlike med našo pasivno osebnostjo (kako se prikažemo v svetu) in tisto, ki menimo, da je notranja. Prirojena jasnost vida nam prinese tudi darilo v obliki tretjega očesa. To tretje oko se za veliko začne zapirati, kar pripelje do številnih težav. Imate težave pri sprejemanju odločitev v vašem življenju?

Eden od glavnih razlogov, da se ljudje borimo s pomembnimi odločitvami, je posledica tega, ker se zavedamo, kakšni so lahko rezultati posamezne odločitve. Medtem ko tretje oko ne more pokazati prihodnosti, lahko v celoti izkoristi svojo intuicijo. Potrebno si je priznati posledice odločitev, zato da jih lahko sprejemamo bolj gotovo in pozitivno. Eden od drugih glavnih razlogov, zakaj se ljudje borimo s pomembnimi odločitvami, je zaradi strahu pred sodbo – kako se vidimo sami, je v številnih primerih postalo za nas manj pomembno, s tem da nam mnenje drugih pomeni več. Sami si zastavljamo nove cilje. Visoke, pogosto nerealno visoke, ampak za koga delamo to? Za nas same ali za tiste, na katere želimo narediti vtis ali na katere želimo vplivati? Če se borite s temi stvarmi, boste morda morali pristopiti do pranoterapevta, da vam podrobneje pregleda vaše tretje oko. Čakre so bistvenega pomena, ko gre za lastno srečo v prihodnosti in zaprto tretje oko je recept za katastrofalen odnos s samim seboj.

Kaj se lahko zgodi, če se nam zapre čakra Tretje oko?

Tretje oko ali Ajna je zelo občutljiva na zunanje vplive. Ta čakra se lahko hitro zapre. Veliko ljudi z zaprto Ajno ima le malo zaupanja v svoje nagone. Tisti, ki so doživeli energetsko neravnovesje, izhajajoče iz čakre Tretje oko, se pogosto počutijo izgubljene in nimajo občutka za smer in cilj v življenju. Ti ljudje se pogosto zanašajo na druge in se brez uspeha borijo, da bi si utrli svojo lastno pot. Zaprta čakra povzroči resne in ponavljajoče se zdravstvene težave, kot so očesne mrene, nespečnost, glavoboli, migrene in vnetje sinusov.

Kako pa je z blokadami na vaših čakrah? Vas te blokade zavirajo? Potem je najbolje, da kontaktirate svetovalce Kosmike. Strokovnjaki na področju pranoterapije in Theta healinga vam bodo z veseljem pomagali!

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje