fbpx

Čakre – Srčna čakra in solarni pleksus

Srčna čakra

Za ljudi po celem svetu je srce tisti del telesa, ki je povezan s čustvenim središčem vsakega človeškega bitja. Ljudje obravnavajo človeško srce ne samo kot fizično jedro telesa in duha, ampak tudi kot točko iz katere izvirajo močne čustvene energije. Tako v starih hindujskih, budističnih in drugih verskih besedilih obstajajo številne omembe človeškega srca in njegovih čudovitih zmožnosti.

Kaj je srčna čakra?

Energija srčne čakre je upodobljena kot globoka, smaragdno zelena barva, in nas povezuje z vsemi živimi bitji okoli nas. Ta zelena barva je enaka tisti, ki jo povezujemo z novim življenjem in naravo. Je mirna, a polna energije, skrivnostna in živahna. En preprost način odpiranja srčne čakre in povezovanja svoje energije s srcem je, da prepoznamo lepoto sveta, v katerem živimo, da preživljamo čas zunaj pod zelenjem ali da napolnimo svoj dom s cvetjem in rastlinami. Energija srčne čakre je tista, ki nas bogati in neguje, ki nas poziva, da poskrbimo zase in se potrudimo, da bi osrečevali sebe in druge. Prava ljubezen je nesebično dejanje, takšno, ki je neomejeno s svojim potencialom za rast in širitev. Ustrezno je sanskrtska beseda za srčno čakro Anahata, kar pomeni nedotaknjen zvok. Ta pesniška metafora se nanaša na možnosti, ki bi jih v srcu lahko izzvala čudovita glasba, če bi le našli pravo osebo ali osebe in na pravi način videli sebe. Vendar Anahata predstavlja tudi individualno izbiro. Srčna čakra mora biti usklajena z lastno voljo in izbiro. Ta izbira mora deliti našo ljubezen z drugimi in jo varovati, da bi jo odprli v svet. To je energija človeškega sočutja, ljubezni in strasti, odpuščanja, upanja in skrbi. Srčna čakra je bistvo človeške narave.

Zaprta srčna čakra

Vsi smo kulturno in osebno navajeni na vrste težav, ki se lahko pojavijo zaradi zaprte srčne čakre. Pesniki so in še vedno pišejo o bolečinah zaradi neuslišane ljubezni, samodvomih in o družinah, ki razpadajo zaradi pomanjkanja komunikacije. Skozi zgodovino se tako znova in znova pojavljajo iste teme. Te misli in občutki so utrli pot za veliko zgodb. Na njih naletimo danes v priljubljenih romanih, televizijskih serijah in filmih. Dejansko so najbolj težavni časi našega življenja v povezavi z zaprto srčno čakro. Občutek, da ne moremo najti ljubezni ali pravega partnerja za naše potrebe in želje, je simptom zaprte srčne čakre. Med te občutke spadajo tudi pomanjkanje empatije, romantična zmedenost, ljubosumje in jeza.

Čiščenje srčne čakre

Pogosto traja dolgo časa ter zahteva veliko predanosti in energije, da bi se srčna čakra pravilno odprla. Pri tem vam lahko pomagajo svetovalci Kosmike na področju Theta healinga. Posameznik se mora naučiti, da spusti svoje pretekle težave, grenkobo in obžalovanje. Popraviti razpadlo razmerje zahteva veliko potrpežljivosti in pripravljenosti. Da vam svetovalci lahko odprejo zaprto srčno čakro, morate biti na to pripravljeni. Ko boste pripravljeni na celoten proces čiščenja, vam bodo z veseljem pomagali svetovalci s področja Theta healinga, ki vas bodo hkrati tudi usmerili na pravo pot.

Solarni pleksus

V sodobnem svetu se vsi borimo s stalno konkurenco. Tistega, ki najglasneje kriči, poslušamo in ostali se borimo s frustracijami, ker so naši glasovi neslišani in naša mnenja prezrta. O tem, kako pravilno nastopati, smo že pisali, preberete si lahko tukaj. Kaj pa je vzrok tega nepravilnega nastopanja? Blokada na solarnem pleksusu.

Kaj je Solarni pleksus?

Nad popkom in tik pod prsnico se nahaja naš Solarni pleksus (Manipura), ki je center energije, povezane z egom. To kolo energije je, če je odprto in se obrača zdravo neskončni vir pozitivne energije, ki nas poganja, da verjamemo vase in dosegamo cilje, ki smo si jih zastavili. V trenutkih v življenju, ko se moramo pobrati, se z nekom ali nečem soočiti ali zbrati pogum za pogovor z nekom, vsi izhajajo iz Solarnega pleksusa. To je center naše samozavesti, našega samozaupanja, našega notranjega glasu in naše volje. Vsi smo že izkusili moč te čakre na neki točki. To je moč in vpliv dobro delujočega Manipura.

Kaj se lahko zgodi, če se blokira moja čakra?

Ni potrebno veliko, da Solarni pleksus postane blokiran ali oslabljen. Blokada je lahko posledica slabe povratne informacije v zvezi z nečim, na čem ste trdo delali. Lahko je tudi pomanjkanje ljubezni ali celo nekaj blagih kritik od partnerja ali sorodnika. Družinske zadeve imajo pogosto negativni vpliv na te čakre. Mnogi imamo pogosto občutek, da so naši cilji nedosegljivi ter naše ideje in načrti brez vrednosti. Razočaranje se hitro spremeni v močan oprijem, ki blokira solarni pleksus. Pri ljudeh, ki se čutijo ničvrednega, se pogosto pojavi neke vrste egomanja ali postanejo lačni moči, maščevalni, neusmiljeni in sebični. Narcizem je pogosto posledica neuravnoteženega Manipura, ko posameznik prikriva sebi in ljudem okoli sebe, svoj občutek nemoči in ničevosti ter ustvarja lažno samozavest, ki je, bolj kot ne, tisto kar vodi do hude depresije.

Solarni pleksus – tehnike čiščenja

Torej, kako lahko začnete zdraviti to pomembno čakro? Kot najprej je pomembno, da v proces čiščenja vpeljete nekoga, ki obvlada situacijo. Najbolje, da stopite v kontakt s svetovalci Kosmike, ki delajo na področju Theta healinga. Obstajajo preizkušene tehnike, ki lahko pomagajo pri težavah povezanih s solarnim pleksusom in pomagajo odpreti čakre. Po procesu čiščenja se boste lahko vrnili k naravni samozavesti.

Osredotočenost na obnovitev energije je bistvenega pomena za prisotnost na tem svetu. Lahko pomeni tudi spodbujanje sebe, da stopimo iz sebe in spremenimo svojo dnevno rutino. Velikokrat se ne zavedamo, da so naše čakre blokirane. Smo brez energije in življenje jemljemo takšno, kot se nam ponuja, brez da bi imeli željo po izboljšanju. Zakaj bi se mogli sprijazniti s situacijo tako, kot nam je podana? Vzemite življenje v svoje roke. Pokličite svetovalce, da vam pregledajo in očistijo čakre. Rezultate boste opazili takoj in življenje bo kvalitetnejše.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje