fbpx

Kaj narava pove o vas?

Ste se kdaj spraševali zakaj so vam določene rože, rastline ali drevesa še posebej pri srcu? Mogoče dajete prednost določenemu letnemu času in ne veste zakaj? Mnogi smo tako zatopljeni v delo, da ne posvečamo pozornosti ciklom narave. Čeprav smo seznanjeni z naravo in živimo z njo, pogosto pozabimo, da smo del nje.

Mogoče ste opazili, da spremenite svoje občutke in načrte z začetkom nove sezone. V jeseni se osredotočimo na nove projekte, pozimi se stiskamo v toplem objemu, spomladi smo polni idej in ko pride poletje želimo slaviti življenje.

Ker narava določa del naše osebnosti in smo vsi del ene energije in enega duha, smo nagnjeni k temu, da nevede, spreminjamo naše navade po letnih časih. Mogoče ste opazili, da ko zasije sonce, ko zažari toplota, da tudi vi zažarite. Da ko začne deževat in se nebo zjoka čutite tudi vi potrebo po tem, da bi sprostili svoja čustva in se zjokali. Da ko pade sneg in se narava umiri, tudi vi začutite, da je čas, da se malo umirite. In ko se narava ponovno rodi, tudi vi doživite preporod, izbruh nove energije in kot rože tudi vi ponovno zacvetite. Vsaka sezona ima svoj vpliv na človeka in vsi so zelo uporabni in koristni, tudi pri razlagi osebnosti in navad.

Ena najbolj zanimivih stvari teh ciklov narave je, da ko se začnemo zavedati naše povezanosti z naravo, začnemo čutiti lahkoto v življenju, saj povezanost prinese olajšanje za našo dušo. Če si dovolimo povezanost z naravo, nam narava pomaga pri tem, da postanemo bolj odgovorni in da postanemo dovzetnejši do naših čustev. Morda bi bilo dobro izhodišče, da premislite, katera je vaša najljubša sezona in iz tega povzamete, kaj to za vas pomeni. Mnogi so ugotovili, da je njihova najljubša sezona tista, v kateri so bili rojeni. Z razumevanjem narave in letnih časov, si lahko pomagamo pri razumevanju sveta in reševanju svoje življenjske naloge. Razumevanje narave in njenih ciklov nam pomaga, da vidimo svet edinstveno in individualno.

Za zabavo primerjajte sezono v kateri ste bili rojeni in vašo osebnost. Vam je vaša sezona podobna? Se obnaša tako kot vi? Je svetla in sončna ali temna in intenzivna? »Vaš« letni čas bo povedal veliko o vaši osebnosti.

Osebe rojene jeseni so pogosto umetniške. So pa lahko tudi idealistične in sanjave, da ne omenjamo romantične. Rade se vključijo v aktivnosti in so zelo dobre pri komunikaciji.

Zimske osebnosti so pogosto mirne, lahko pa tudi hladne. Predvsem pa so samostojne. Mnogi, ki se strogo navezujejo na zimski letni čas, so pisatelji ali kritiki.

Poletna osebnost je odprta, prijazna, rada potuje in ima dobro sposobnost vodenja. Želja poletne osebnosti je, da sta tako duša kot telo, čim več na soncu. Tako preživljajo večino svojega časa na prostem, pa tudi če ni posebej toplo.

Oseba, rojena spomladi, je pogosto zavzeta za to, da se stvari premikajo naprej. To so »vstati in iti« ljudje in so dobri pri navdihovanju ali pri vodenju drugih. Običajno so optimistični glede življenja in vedno najdejo pot, ki jih pelje mimo problema.

Katero drevo najbolje predstavlja vašo osebnost?

Hrast: Hrast je drevo bog, ki simbolizira avtoriteto, moč in vzdržljivost. Povezuje zemeljske znake, kot sta devica in bik, predvsem pa predstavlja kozoroga, ki je močan in prizemljen.

Jablana: Jablana je drevo boginja. Sadna drevesa, ali drevesa boginje, imajo bele ali rožnate cvetove. Jablana je čarobna! Jablane so polne znanja in modrosti in so drevesa, ki preživijo smrt. Ta vrsta dreves odmeva predvsem v škorpijonu in tehtnici, kot duša, ki označuje jesen.

J?sen: J?sen je drevo izdelave in predstavlja obrtniške in rokodelske sposobnosti. Jesen je drevo znanja Norse iz katerega je Odin pridobil rune. To je primerno drevo za strelca in dvojčke.

Bor: Zimzeleno drevo za zaščito. Znano je po tem, da lahko priprošnje popelje v nebesa. Želje so lahko izpolnjene, če so resnično izgovorjene. Pravo drevo za vodnarja.

Glog: Glog je odličen za poletne znake, kot so rak ali lev. Glog prikazuje začetek poletja in je skrivnostni ljubimec ali soigralec. To je drevo, ki veselje in zabavo postavlja nad druge stvari.

Vrba: Vrba je drevo, ki simbolizira čiščenje. Lahko je odličen vir za odkrivanje korenin problema in za čiščenje duha. Drevo, ki vam pomaga, da se lahko dobro zjokate.

Morda boste k tem opisom želeli dodati še številko iz vašega rojstnega datuma. Ta, kot je znano, pove veliko o vaši osebnosti:

1 dober vodja
2 občutljiv
3 kreativen
4 dober delavec
5 avanturist
6 usmerjen v družino
7 raziskovalec
8 poslovnež
9 idealist
10 ambiciozen
11 intuitiven
12 umetniški
13 tradicionalen
14 rad potuje
15 obvlada ustvarjalno umetnost
16 filozof
17 ambiciozen
18 posloven
19 neodvisen
20 dovzeten
21 socialen
22 gradnik v življenju
23 prilagodljiv
24 harmoničen
25 racionalist
26 poslovnež
27 organizator drugih
28 idealističen; nežna prepričevanja
29 intuitiven in kreativen
30 odrezav
31 skupnost; ozemljenost; tradicija

Za dodatne nasvete se lahko obrnete na svetovalce Kosmike, ki so tu za vas, da vam pomagajo na poti do srečnejše prihodnosti! Pokličte na 090 3000, kjer so dosegljivi takoj.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje