fbpx

Kako se sprostiti

Proces sprostitve se mnogo kateremu zdi preprost. Potem, ko zaključimo svoj dan, ko končamo naše dnevne urnike in se vrnemo domov, se lahko odločimo, ali se bomo sproščali pred televizorjem, si privoščili dremež ali celo šli na sprehod. Pa še resnično cenimo sprostitev?

Ključ do sprostitve je, da prepoznamo, kdaj smo pod prevelikim pritiskom. Šele ko to spoznamo, bomo lahko resnično cenili sprostitev napetosti. Verjeli ali ne, dejansko smo pozabili, kako se sproščati. Pozabili smo, kako si vzeti čas zase. Sprostitev lahko najdemo v najenostavnejših oblikah. Tudi če si privoščite, da se čez dan malo zasanjate, vam to lahko pomaga ponovno pridobiti občutek zase in se vsaj malo sprostiti.

To, da se naučimo enostavnih možnosti za sprostitev, nam bo pomagalo pri soočanju s pritiski. Po sproščanju se bomo počutili umirjene in pridobili bomo nadzor nad svojim življenjem.

Čustva

Čustva so mogočna! Včasih imajo sposobnost, da prevzamejo naš bit in naše dnevne rutine. Zaradi čustev se morda ne bomo želeli pogovarjati, iti v službo ali opravljati običajnih gospodinjskih opravil. Ena od stvari, ki jih pozabimo upoštevati v intenzivnih obdobjih našega življenja je, da nas nihče ne more prisiliti, da se počutimo slabo, če mu tega ne dovolimo sami! Da si to dejstvo vtisnemo v spomin, nam lahko pomaga v vsakdanu. »Nihče se nima pravice vmešavati v mojo dnevno rutino!« Naj bo ta stavek vaša mantra. Morda se vam zdi to nesmiselno opravilo, vendar je ključnega pomena za prevzem nadzora, še posebej, če ste občutljiva oseba. Pri nadzoru nad čustvi pa se lahko poslužujete tudi drugih tehnik. Zelo vam lahko pomaga, da si pustite pogledati v ciganske karte in tako odkrijete, kaj se skriva za vašimi čustvi.

Ne zavedamo se naših simptomov stresa

Če govorimo o stresu v službi, tega ne pokažemo in se ga v resnici večina od nas ne zaveda. Postajamo frustrirani, tega ne opazimo, dokler ne pridemo domov. Potem se počutimo, kot da se moramo popolnoma odklopiti. Pozabljamo pa na vse stvari, v katerih uživamo in jih cenimo. Zato je tako pomembno, da prepoznamo simptome. Ko jih enkrat prepoznamo, jih lahko začnemo obdelovati. Začnite gledati na te trenutke kot na sanje. Ko se začnete počutiti nervozne ali ko začutite, da začnete izgubljati zanimanje, se uščipnite. To je ena izmed preprostih tehnik, ki vam lahko pomaga v stresnih trenutkih. Kar morate narediti naslednje je, da postanete pozorni na svoje dihanje – je postalo pogostejše in vdihi plitvejši? Pozabite vse stvari in se osredotočajte samo na dihanje in začeli se boste počutiti mirnejše. Pri tej tehniki vam lahko pomagajo svetovalci na Kosmiki, ki vam bodo poleg pravih dihalnih tehnik očistili tudi blokade, ki so se nabrale v vašem telesu.

Testirajte sebe

Izgledate tako, kot se počutite! Če se v notranjosti počutite odlično, potem boste to izžarevali tudi navzven. Če se v družbi počutite napeto, potem je to običajno posledica negativnega mišljenja ali negativnega niza misli. Zaradi te napetosti nas lahko okolica sprejema kot nedostopne in se do nas odziva drugače, kot bi se do nekoga, ki ima v notranjosti vse počiščeno. V kolikor se boste počutili duševno blokirane, si predstavljajte jasno belo svetlobo, ki vam teče od vrha glave do stopal in izpira vse nezaželene misli. Nad rezultati boste presenečeni! V kolikor se po »čiščenju« še pojavijo negativne misli, je verjetno težava že zelo ukoreninjena. V takem primeru vam bo pomagalo odpravljanje blokad ali celo čiščenje energij. Obe tehniki obvladajo nekateri od naših svetovalcev na Kosmiki.

V modernem načinu življenja je stres naš stalni sopotnik. Stres nas razjeda, nas dela šibke. Vendar je od nas odvisno, če bomo pustili zmagati stresu ali bomo mi zmagali to bitko. Tudi svetovalci na Kosmiki se soočajo s stresom. Kako oni premagajo stres in kaj vam pri tem svetujejo? Najbolje, da jih vprašate sami!

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje