fbpx

Leto Sonca 2024

leto sonca

Piše — Teodora s Kosmike

Celo po vsem tem času Sonce nikdar ne reče Zemlji, da je njegova dolžnica. Leto 2024 je planetarno leto sonca. Skozi ciklus sedmih planetarnih let, je po agresivnem Marsovem letu spet na vrsti Sončevo leto!

Sonce je res pravo središče našega planetnega sistema, saj je v njem zbrane kar 99,9 mase Osončja. Sonce je Zemlji najbližja zvezda. Od nas je v povprečju oddaljen 150 milijonov kilometrov. S svojo prisotnostjo blagodejno vpliva na živež. Zagotavlja nam toploto in je odličen vir svetlobne energije, toplote, življenja na Zemlji.

SONCE V ASTROLOGIJI

Kakor Sonce daje svetlobo, tako prinaša življenje. Ta planet (znan tudi kot svetilo in zvezda) predstavlja jaz, posameznikovo osebnost in ego, duha in tisto, kar posameznika dela edinstvenega. To je naša identiteta in naš obraz v svetu (Natalna kartaKLIK). Sonce govori tudi o ustvarjalni sposobnosti in moči posameznika za soočanje z izzivi vsakdanjega življenja. Sonce je veličastno in v skladu s svojim kraljevskim videzom vlada višjim položajem. Simbolizira tudi očeta, moža in druge vplivne moške v našem življenju. Energija Sonca je močna, simbolizira vse avtoritete, ki jih srečujemo, sposobnost vodenja in posameznikovo osebnost in bistvo, ego in pogum. Je vladar znamenja lev in vlada 5. hiši. 

Bedi tudi nad našim zdravjem in dobrim počutjem, medicinsko astrologijo pa ugotovim, kako in na kakšen način si lahko pomagamo tudi sami. Zlati sij Sonca je vitalna življenjska sila, ki nas prežema z močjo, energijo in voljo do uspeha. Sonce je tisto, ki daje moč drugim planetom, zato ima ta planet ključno vlogo v astrologiji.

Sonce prav tako predstavlja energijo, ki vpliva na naše počutje. Tako ga lahko upodobimo tudi kot simbol energije. Verjetno poznate zdravljenje s svetlobo, ki jo imenujemo helioterapija. Sončna svetloba je bila zdravilno orodje že v času starega Egipta, Grčije in antičnega Rima. Principe pa so poznali in uporabljali v kulturah po vsem svetu. Kot vemo, brez Sonca ne bi bilo življenja na Zemlji, zato izkoristimo njegovo moč, leto 2024, leto Sonca nam bo še močneje služilo pri dvigu vitalnosti in krepilo naše zdravje. Z njim se vitamin D v našem organizmu pretvarja v kalcij, pomaga pri proizvajanju hormona endorfina, ki je zadolžen, da se počutimo srečno in zadovoljno.

RAVNOVESJE TRETJE ČAKRE

Energija Sonca, solarna energija ali 3. čakra, je v letu 2024 lahko še bolj odprta in aktivna. Ljudje, ki imajo tretjo čakro v RAVNOVESJU, vedo, kaj hočejo v življenju. Zaupajo vase, so modri in radostni. To so ljudje, ki izstopajo s svojo osebnostjo, zaupajo svojemu notranjemu vodstvu. So vztrajni, stabilni in energični. Pravimo, da imajo jeklene živce. Dobro razvito tretjo čakro prepoznamo tudi po gladko delujoči presnovi ter po zdravem in trdnem spancu. Kako jo aktiviramo? Položaj mosta – usedite se z nogami, iztegnjenimi naprej. Položite dlani ob telo, približno za dve dlani za zadnjico. Iztegnite komolce, prste obrnite nazaj, dvignite boke in celo telo, vrzite glavo vznak. Roke in noge iztegnite, stopala poskusite plosko položiti na tla. Držite 10 sekund, spustite zadnjico na tla, se zravnajte in počivajte nekaj sekund. Asano ponovite petkrat, ves čas bodite skoncentrirani na tretjo čakro, ki leži nekaj centimetrov nad popkom. Če želite aktivirati solarni pleksus, 3. čakro, uživajte hrano, ki je rumene barve, kot so banane, koruza in limone in podobno.

leto sonca 2024

KRISTALI ZA LETO 2024 - LETO SONCA

Ker vse na Zemlji nosi posebno energijsko vibracijo – tako kot vsi atomi v vesolju – lahko kristali (Naročite jih na Kosmika trgovini) in dragi kamni izboljšajo naše življenje, če izberemo prave in jih znamo uporabljati. Celo leto naj bodo z nami kristali jantar, tigrovo oko, citrin, sončev kamen ali pirit, jaspis, rubin, oniks, ahat. Ob prazni luni – mlaj in polni luni se jih čisti. Uporabljamo jih pri meditaciji, lahko so z nami v torbici ali žepu, kjerkoli že bomo. Izboljšajo vodstvene sposobnosti, samoizražanje in vitalnost. Pritegnejo obilje in srečo. Z jantarjem si izboljšamo razpoloženje, saj absorbira negativno energijo in zdravi telo. Rdeči ahat ublaži velik ego in ustvari uravnotežen občutek strasti.

KAJ NAM PRINAŠA LETO SONCA 2024?

Leto se bo začelo z retrogradnim Merkurjem in končalo z retrogradnim Marsom. Leta 2024 bo imel Merkur štiri retrogradne cikle! 2. aprila bo Merkur prvi prekinil obdobje direktnih planetov! Vsi drugi planeti bodo takrat v svojem rednem retrogradnem letnem ciklu. V letu 2024 Venera ne bo retrogradna, bo pa Mars! Mars bo retrograden ob koncu leta (od 7. decembra do 24. februarja 2025). Retrogradni cikel Marsa se bo začel v znamenju leva in končal v znamenju raka (79 dni).

 

Saturn in Neptun bosta seveda vse leto 2024 v ribah! 

Saturn na začetku, Neptun na koncu znamenja rib! Saturn v ribah nas vabi, da poskušamo biti prizemljeni, odgovorni, sočutni. Z Neptunom v ribah smo že dolgo v sožitju (v tem znamenju je od februarja 2012), Saturn pa se še privaja na vodno energijo rib in tudi mi! Naš notranji akvarij (Neptun) bo imel nove stene (Saturn). Saturn prinaša strukturo, disciplino in lekcije, medtem ko Neptun doda pridih sanj, intuicije in duhovne globine, zaradi česar je ta kombinacija zapletena in skrivnostna. Med tem nebeškim srečanjem lahko posamezniki izkusimo ravnovesje med praktičnostjo in domišljijo. Za podrobnejšo razlago se posvetujte s Teodoro s Kosmike – zastavite ji vprašanje TUKAJ)

Leto Sonca in začetek z Jupitrom in Uranom v Biku!

Energija zemlje! Energija čustvene in materialne varnosti, energija vrednosti, uživanja, financ. Jupiter in Uran si že dolgo “sledita” v znamenju bika. Njuno srečanje – točna konjunkcija – se bo zgodila 21. aprila! V letu 2024 bomo imeli največ dolgoročnih aspektov z Jupitrom! V času, ko se premakne v dvojčka, bo Jupiter v biku v konjunkciji z Uranom in sekstilom z Neptunom v ribah. Ta sekstil je češnja na torti Jupitra. Jupiter bo ostal v biku približno pol leta. 26. maja se Jupiter premakne v dvojčka in bo tam ostal do 9. junija 2025. Izpostavila bi še kvadrat Jupitra v dvojčkih s Saturnom v ribah (19. 8. in 24. 12.). Tega aspekta nismo imeli od leta 2015/16. Natančneje Jupiter v levu v kvadratu s Saturnom v škorpijonu 23. marca in 26. maja 2016.

Kako bo med spopadom rasti (Jupiter) in omejitev (Saturn)?

Jupiter vedno hoče več, hoče ekspanzijo, širitev. Saturn je tu, da omejuje, upočasnjuje. Ko sta v kvadratu, ta aspekt lahko prinese: motnje, krize, konflikte, vojne, napetosti, nepotrpežljivost, strahove, omejitve in finančne težave! Možno je, da se bo začel kakšen nov begunski val. Težave z izobrazbo, potovanji, moralo, vero, prepričanji, ideali … Jupiter ima vizijo, upanje, radovednost, prilagodljivost (v dvojčkih), medtem ko ima Saturn težo, omejitve, sega globoko, v skrivnosti (v ribah).

Uran bo 7. julija in 29. oktobra 2024 (traja cca. 30 dni) trikrat v konjunkciji z Algolom (26° Bika) – in še 25. april 2025.

Bolj znano ime za Algol, fiksno zvezdo, je Meduzina glava, kaže na velike nesreče in težavna psihična stanja. Je zlobna zvezda v ozvezdju Perzej. Tradicionalno ga povezujejo z izgubo glave, dobesedno ali metaforično. Astronomsko gledano je spremenljiva zvezda; nikoli ni zelo svetla, saj izgubi lesk skoraj do nevidnosti. Algol predstavlja močno, intenzivno strast, ki nas lahko z besom popolnoma uniči.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje