fbpx

Priprave na zimo

Vas strese ob misli na dolge in mrzle zime? Za vas in vašo družino imamo nekaj nasvetov, kako preživeti hladne temperature brez da bi zboleli.

1. Pijte veliko tekočine

Tako kot poleti tudi pozimi velja pravilo: pijte veliko tekočine. V mrzlem vremenu naše telo namreč izgubi veliko tekočine s težkim dihanjem in potenjem pod težkimi, zimskimi oblačili. Zato je pomembno, da ostanemo hidrirani cel dan, še posebej, če smo na prostem. Pitje tekočine pa iz našega telesa spira tudi strupe, ki se lahko kopičijo in pripomorejo k izbruhu gripe ali prehlada. Take tipične bolezni zimskih dni lahko preprečimo z rednim vnosom vitamina C v naš organizem. Raziskave so pokazale, da vitamin C zmanjša »življenjsko dobo« prehlada in blaži njegove simptome.

2. Hrana je pomembna

Poskrbite, da bo vaša družina ostala topla tako od zunaj kot od znotraj. Ogrejete jih lahko tudi z uravnoteženo prehrano. Poskrbite, da imate vsaj en topel obrok na dan. Uživajte prave vitamine in minerale, da bo vaše telo lahko delovalo pravilno. Priporočajo se predvsem zelenjavne enolončnice, ki poleg velike količine vitaminov telesu prinesejo tudi dodatno tekočino.

3. Garderoba

Pri oblačenju se držite principa »čebulice«. Oblecite si raje več tanjših slojev oblačil kot en debel pulover. Prava izbira oblačil in način oblačenja lahko naredita veliko razliko. Nepremočljivi škornji in tople nogavice so samoumevne. Plastenje obleke poskrbi, da vaše telo ostane dobro izolirano, da nam pa tudi možnost, da dodajamo ali odstranjujemo sloje glede na okoliško temperaturo.

4. Ogrevanje stanovanja

Veliko lahko naredite tudi s pravilnim ogrevanjem stanovanja. Z ogrevanjem namreč poskrbite, da bo vaša družina varna pred boleznimi. Dnevne prostore oz. prostore, v katerih se zadržujete večino časa, ter kopalnice, ogrejte na približno 18–21°C, ostale dele hiše pa na vsaj 16°C. Pazite na vlažnost, ki naj bi bila okrog 50–60%. Presuhi prostori namreč izsušijo sluznice in jih s tem naredijo bolj dovzetne za bakterije, prevlažni pa nudijo odlično okolje različnim vrstam plesni.

Če ste pozorni na nekatere stvari, lahko poskrbite, da je zima zabavna in prijetna za celo družino. Zimski čas je čas praznovanj, postavljanja mejnikov v življenju in čas zabave. Dolgi večeri pa so idealni za sanjarjenje o tem, kaj čaka vas in vašo družino. Če ste radovedni in želite izvedeti, kaj vas čaka v tej zimi in v naslednjem letu, enostavno pokličite enega svetovalcev Kosmike. Izvedite, kaj vas čaka na vaši poti skozi življenje.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje