fbpx

Retrogradnost planeta – kaj nam prinaša to astrološko dogajanje?

retrogradnost planeta

Piše — Teodora s Kosmike

Retrogradnost planeta simbolizira refleksijo, ponovno oceno in ponovno videnje. Na splošno je to pravi čas, da obravnavamo vse nerešene zadeve v našem življenju, ne glede na to, ali so povezane z zdravjem, komunikacijo, odnosi, kariero, odgovornostmi ali osebno močjo. Izkoristimo ga kot obdobje za mojstrstvo. Za natančno področje, na katerega vpliva retrogradnost, je potrebno pogledati rojstno karto in preveriti, v katerem znamenju in hiši je retrogradnost. Medtem ko bosta planet in znamenje enaka za vse, astrološko hišo določa vsak posameznik z uro in datumom rojstva. Torej, kaj nas čaka v tem kataklizmičnem astrološkem dogodku, med katerim bo večina planetov v našem sončnem sistemu retrogradna?

Pojdimo planet za planetom, v vrstnem redu, kot se bo končala njihova retrogradnost

RETROGRADNI MERKUR se je začel 23. avgusta in traja do 15. septembra

Merkur je običajno retrograden trikrat do štirikrat vsako leto, zato morda najbolj poznamo njegove učinke. V tem obdobju bo njegova retrogradnost vpliva na potovanja, transport, komunikacije in tehnologijo. Ta retrogradnost planeta se dogaja v znamenju device, ki med horoskopi slovi kot najbolj analitično usmerjena, urejena in natančna. Zato lahko ta retrogradnost dvigne svojo grdo glavo na področjih naše dnevne rutine, naših navad, dela in vsakodnevnih opravil. Bo pa to obdobje bolj kot priložnost za pregled teh navad, da odkrije, kaj deluje in kaj ne. Retrogradni Merkur v devici označuje čas, da izboljšamo svojo komunikacijo, pregledamo svoje načrte in sprejmemo natančen pristop k vsakdanjemu življenju. To je primeren čas za razmislek, organiziranje misli, natančno komunikacijo in zaupanje svoji intuiciji pri sprejemanju odločitev.

RETROGRADNI PLUTON se je začel 1. maja in bo trajal do 10. oktobra

Pluton je v letu 2023 retrograden skozi vodnarja in kozoroga. Ta čas nas lahko popelje nazaj. Stari boji za oblast in nekdanje situacije bodo znova odprte in ponovno preučevane, da bi videli, kako se lahko iz njih učimo in rastemo. To obdobje je/bo tudi kot nebesno povabilo, da si povrnemo svojo osebno moč in damo prednost nameram in  usmerjenim dejanjem. Razmislimo o svoji notranji moči in osvobodimo tisto, kar nam ne služi več (misli, občutki ali dejanja). Ne pozabimo, da sprememba ni enkraten dogodek, ampak stalen proces!  Plutonova specifična retrogradnost nas bo prisilila, da pregledamo svoje odnose z našim egom, močjo, nadzorom, obsedenostmi, fiksacijami in našo senčno stranjo. Naša naloga bo tudi, da se soočimo z našimi motivi in neizrečenimi željami. Soočanje s svojimi strahovi in obravnavanje naših sprožilcev z milostjo, sočutjem in odpuščanjem do sebe in drugih, če bo usklajeno – lahko sproži zdravljenje in preobrazbo.

retrogradni planet

RETROGRADNI SATURN se je začel 17. junija in traja do 4. novembra

Saturn je retrograden približno enkrat letno, kar je vedno slaba novica za tiste, ki so v Saturnovem povratku, v Sade sati ali imajo rojstnega Saturna v Ribah ali devici. Retrogradni Saturn v ribah zahteva duhovni pregled, notranje zdravljenje, opustitev omejujočih prepričanj in nas opolnomoči, da se zavežemo svojim ritualom in praksam samooskrbe. Odnosi bodo bolj na preizkušnji, saj se odločamo, komu in v kaj bomo vložili svojo energijo.  Prišli bodo trenutki zmede, ker bomo prisiljeni svoje življenje ponovno oceniti bolj pragmatično. Sporočilo vsem znamenjem zodiaka, da preživite to obdobje – ne bojte se predelati vnaprej določenih vzorcev, ki bodo vodili vaše življenje, saj bo rezultat nagrajujoč. Vadimo sočutje do sebe, povežimo se s svojo intuicijo in sledimo duhovnim praksam, ki podpirajo našo rast.

RETROGRADNI NEPTUN se je začel 30. junija in traja do 5. decembra

Retrogradni Neptun se je pridružil retrogradnemu Saturnu skozi znamenje rib, s čimer še poveča našo intuicijo in duhovno povezanost, če to dovolimo. Ta retrogradni Neptun ponuja “velike možnosti za zdravljenje”. Zato čimj bolj vadimo pozornost, sodelujmo v ustvarjalnih prizadevanjih in razvijajmo samozaupanje. Izogibajmo se preveč mističnih potem in „učiteljem“, razen če želite oditi z zajetnim računom. Naša intuicija morda ne bo tako na mestu, kot je običajno, ko je Neptun retrograden v ribah. Morda boste začeli verjeti pripovedim, ki jih/si jih pripovedujejo – tudi če niso resnične. Zaupajmo tudi vase! Vpliv bo neprijeten predvsem za znamenje ribi, device in dvojčke.

RETROGRADNI JUPITER se je začel 4. septembra in traja do 30. decembra

Jupiter je planet ekspanzije in retrogradnost planeta v znamenju bika nas spodbuja, da poglobimo svojo lastno vrednost. Razmislimo o svojih vrednotah in jih uskladimo s svojimi cilji, postavimo si nekaj ciljev in se lotimo dela tako, da delamo samo eno majhno stvar naenkrat. Mojstrstvo zahteva čas! Ne smemo pa pretiravati z razkošnim udobjem in dekadentnimi poslasticami. V bistvu je ta retrogradni Jupiter poziv k branju drobnega tiska. Želje po povezovanju z drugimi bo velika in vsi ti občutki se bodo odrazili na globlji in širši ravni. Počitek in sprostitev bosta ključen del tega tranzita, saj zodiakalno znamenje Bik rad trdo dela. Vendar to ne izključuje zabave. Zelo previdni v raznih pretiravanjih bodo morali biti biki in škorpijoni ter levi in vodnarji.

RETROGRADNI URAN se je začel 29. avgusta in traja do 26. januarja 2024

V astrologiji nas Uran poziva, da se osvobodimo vsega, kar nas ovira pri tem, da bi bili pravi, pristni jaz; upreti se omejitvam in mejam in kreativno razmišljati. Kot planet “prebujevalec” je lahko Uran vzrok nepričakovanih situacij, ki nas prisili, da pri iskanju rešitve razmišljamo nekoliko drugače kot običajno. Retrogradni Uran v biku predstavlja transformativno obdobje. Pozvani bomo, da se osvobodite ustaljenih rutin, da sprejmemo spremembe in se upremo tistemu, kar ne deluje (na mikro in makro ravni). Zato bodimo prilagodljivi, raziščimo nove možnosti in se prepustimo toku. Ko se Uran premika retrogradno, se njegova električna energija, ki povzroča spremembe, nekoliko umiri. Namesto da si prizadevamo za zunanje, navidezne, konkretne spremembe, bi nas lahko navdihnil, da sprejmemo razne upore in revolucijo na bolj notranji, psihološki način. Ta čas vsakomur ponuja priložnost, da ponovno razmisli o večjih življenjskih ciljih, na primer o tem, kako se bomo lotili iskanja partnerja ali uresničevanja svojih dolgoročnih poklicnih želja. Retrogradnost planeta bo zopet najbolj vplivala na zanemnja: biki in škorpijoni ter levi in vodnarji.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje