fbpx

Astrološko novo leto je tu!

astrološko novo leto

Glede na gregorijanski koledar je začetek novega leta res 1. januar. Astrološko novo leto pa prinaša povsem drug koncept. Astrološko novo leto praznujemo 21. marca – na dan spomladanskega enakonočja. Morda ga res ne praznujemo s šampanjcem in ognjemetom, prav pa je da vseeno razmislimo o simboliki tega časa.

Če pomislimo na besedo enakonočje, ta dobesedno pomeni »enaka noč«. Vsako leto obstajata dve obdobji, ko je dolžina dnevnih ur enaka dolžini časa brez sončne svetlobe. To se bo zgodilo še ob jesenskem enakonočju (ali prvem jesenskem dnevu). V spomladanskem enakonočju sta dan in noč enaki po dolžini. Od tega časa naprej se začne dan daljšati. Tako se bomo do jesenskega enakonočja vedno več časa nastavljali sončnim žarkom. In to lahko pomeni le eno: novo življenje …

NOVI ZAČETKI S SONCEM V OVNU

Kako harmonično se zdi, da prvi dan pomladi sovpada s prehodom sonca v znak ovna – prvi znak zodiaka. Tradicionalno novo leto, ki ga praznujemo 1. januarja, je morda res začetek našega novega koledarskega leta in imamo zato občutek novih začetkov. Vendar, ali ste opazili, kako minljiv je? Kako kmalu se vrnemo na stare tire in vsakdanje rutine? Januar je navsezadnje mesec delavskega kozoroga.

Vsako pomlad bodite pozorni na energijo okoli astrološkega novega leta. Morda boste opazili nekaj drugega – več zagnanosti in predanosti, vztrajnosti in moči, da uspete pri tem, kar ste si zadali. V zraku je oster vonj novih možnostih in priložnostih. Vse staro je zbledelo in pripravljeni smo na saditev semen novih začetkov.

pomladno enakonočje

Te zanima natančnejša napoved, kaj te čaka v začetnem obodobju astrološkega novega leta? Preveri dnevni, tedenski ali mesečni horoskop za svoje horoskopsko znamenje TUKAJ.

KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO V TEM OBDOBJU?

Oven je nestrpen, samozavesten in poln energije. Neglede na to ali je to vaše astrološko znamenje ali ne se boste zagotovo ukvarjali s temi vibracijami. Bolj boste samovšečni, motivirani in navdušeni, da prevzamete svet, in če to energijo pravilno porabite, imate lahko neverjeten mesec!

O čem sanjate? Kaj želite početi s svojim življenjem? Pomislite, naredite načrt in se nato lotite dela. To je najboljši letni čas za začetek novega projekta – še posebej, če ste ognjeni znak zodiaka. Včasih boste morda delovali nekoliko nepremišljeno, saj oven prinaša energijsko bombo, zaradi katere se morda lahko prenaglite. Bodite razumni, da včasih ne morate imeti zadnje besede in se morate zato prilagoditi. Sodelujte z drugimi in se trudite zgladiti nesoglasja.

Ognjeni znaki oven, lev in strelec bodo v tem obdobju močno napredovali – predvsem osebnostno. Kardinalne horoskopske znake (rak, tehtnica, kozorog) pa čaka intenziven mesec.

Na srce vam polagamo: bodite kreativni, navdihnite se in utelešajte spremembo, ki jo želite videti v svojem življenju. Izogibajte se argumentom, spodbudite nove ideje. To je začetek nove sezone, novo astrološko leto in novo vas!

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje