fbpx

Vse je v govorici telesa! (drugi del)

Summer portrait of sexy young sensual woman posing in bikini

Članek je nadaljevanje članka o govorici telesa (prvi del). Govorica telesa, za izboljšanje moramo narediti dve stvari. Prva stvar, ki jo lahko naredimo je, da se seznanimo s podrobnostmi naše telesne govorice. Druga stvar je način vizualizacije.

Govorica telesa pravilne drže

Kaj vidite, ko se pogledate v ogledalo? Kaj vam pove vaša govorica telesa? Ste mnenja, da ste samozavestni? Ali namesto samozavestnega moškega/ženske vidite prestrašenega fantka/punčko? Če vidite prestrašenega otroka, naredite vse, da opustite stara prepričanja. Nato se osredotočite na držo. Podrobno se opazujte. Opazujte, kako stojite. Ali imate zravnana ramena? Je glava spuščena? Se počutite majhne? Če je temu tako, potem stojte vzravnano, z glavo pokonci in verjemite, da ste veliki. Tako se boste začeli tudi tako počutiti. Ramena rahlo potisnjena nazaj vam bodo omogočila, da boste lahko s polnimi pljuči zajeli zaupanje vase.

Naslednje, kar morate narediti, je pomisliti na vašo težo. Jo imate razporejeno na obe nogi ali obremenjujete samo eno? Da bi lahko komunicirali na jasen in jedrnat način, moramo biti v ravnotežju. Zato obremenjujte obe nogi enako in izenačite svojo težo.Ne uporabljajte trikov za nakazovanje samozavesti, na primer, da stojite z rokami prekrižanimi pred prsmi ali celo položite roke na boke – to bo ljudi odbijalo in jim dalo vtis, da ste provokativni in nesproščeni.

Verjemite v izrečeno!

Kadar začnete govoriti, verjemite vsako besedo, ki jo izrečete. Mislite, da je vsaka beseda, ki pride iz vaših ust, najpomembnejša in jo je zato treba slišati.

Ne bodite nemirni!

Bodite pozorni na svoje roke. Kaj delate z njimi? Ali ohlapno visijo ob vašem telesu? Se mogoče z njimi praskate po glavi? Mogoče si celo grizljate nohte ali se, iz frustracij, oklepate svojih pesti? Vse to bodo sogovorniki zaznali. Predstavljajte si, da so vaše dlani orodje za izražanje – uporabljajte jih samo, če je potrebno kaj posebno poudariti. Geste z rokami imajo lahko velik vpliv. Če so uporabljene pravilno, vzbudijo pravo mero pozornosti, ki jo potrebujete.

Glejte ljudi!

Naj vas ni sram pogledati ljudem v obraz. Vendar pazite, da ne boste strmeli v njih. Predstavljajte si vaše oči kot pametna in prijazna okna, ki omogočajo ljudem pokukati, vendar samo tu in tam, ko to morajo in jim vi to dovolite. To sogovornikom daje zaupanje v to, da ničesar ne skrivate. Oči razkrivajo veliko informacij, zato izogibanje pogledu v oči nakazuje negotovost. Če zaupate v verodostojnost vaših podatkov, se vam oči svetijo. Pri nastopih pred množico ne pozabite vsakemu nameniti približno enako količino pozornosti (če je to le mogoče).

Govorica telesa pri vizualizaciji

Če menite, da telesne govorice nimate pod nadzorom, kljub vsemu, kar ste poskusili, potem lahko izvedete posebno tehniko vizualizacije. Vse, kar morate storiti je, da mislite na močno podobo. To je lahko nekdo, ki ga občudujete, ali pa vaš osebni spiritualni vodnik. Lahko pa je celo nekdo, ki ste si ga izmislili. Kdor koli je, mislite na njegovo energijo. Predstavljajte si, da je zraven vas vsakič, ko govorite. Verjemite, da vsakič, ko govorite, moč te osebe prehaja v vas in v vašo okolico. Lahko si na primer predstavljate, da imate ob sebi močnega angela, ki vam daje energijo, ki se pojavi med ljudmi in jim sporoči, naj bodo pozorni na vas. Kakor koli se odločite, na koncu je pomembno le to, da verjamete vase in v svojo govorico telesa.

Ste si na pomoč pri govorjenju poklicali angela, pa ne razumete njegovega sporočila? Pokličite naše strokovnjake, ki vam bodo s pomočjo angelskih kart, posredovali sporočilo vašega angela.

Govorica telesa moških
Govorica telesa, kaj so različni znaki

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje